2009. október 7., szerda

Mi van a dobozban?

Vagy csak az ár számít?

Mindennapos történet, amikor valaki azt állítja, hogy drágák a DXN termékei.
Ezt általában úgy, hogy csak fent járt a weboldalon, a webáruházban, és ránézett egy árra. És azért, mert valamelyik „gazdaságos” hipermarketben (illetve az összes ilyenben) találhat olyan hasonló méretű dobozt, amin a DXN áraknál kisebb összeg szerepel, máris levonja a következtetést: EZ DRÁGA!

Biztos van valami módszer arra, hogy az ilyen emberek megfelelő tájékoztatást kapjanak, és ennek hatására belássák: egyáltalán nem drága a DXN kávé!
Sőt!
Inkább olcsó!

Nagyjából sejtem, hogy a fent említett kinyilatkoztatások leginkább kifogások, tehát, ha az árat már sikerülne is megmagyaráznunk, az ilyen embernek azonnal lenne egy másik kifogása.
Ezért az ilyet én egyszerűen nemnek tekintem, amire ugye bőségesen szükségünk van egy sikeres hálózatépítés során, még akkor is, ha az online üzletépítés esetén ezzel csak nagyon ritkán találkozunk.

Mégis, hogy a blogom olvasói tisztán lássanak, nézzük meg, mi van a dobozban!

Elég lesz a legkelendőbb termékünket megvizsgálni!
Ez a Black Coffee. Egy egyszerű feketekávé. Természetesen Brazíliában termett, arabica kávéról van szó, ami Ganoderma kivonatot tartalmaz.
Ezen kívül semmi más ízesítő, vagy adalék nincsen a kávéban. Ezt tudjuk ajánlani azoknak is, akik cukor és tej nélkül, keserűen isszák a kávét. Vannak sokan.






A Black Coffee doboza 20 tasakot rejt. Egyenként 4,5 gramm a tasakokban található kávé.
Az általános, magyar ízlés szerint ebből a mennyiségből 2-3 adag, presszókávé mennyiségű kávéital készíthető.

Többen kérdezik, hogy miért nem úgy van csomagolva, hogy egy tasak, egy csésze?

A válasz egyszerű.
A vállalat Malaysiában, a maláj ízlésnek megfelelő formában kezdte előállítani ezeket a termékeit.
Ott egy tasak, egy csésze.
Mivel azokban az országokban, ahol a DXN megjelent a termékeivel (már több mint 130 ország), a fogyasztók hamar megtanulták használni ezt a fajta adagolást, nincsen értelme a változtatásnak. Az csak felesleges költségekkel járna, ami vagy emelné a termék árát, vagy csökkentené a forgalmazók bónuszait. Egyik sem szimpatikus változat.

Térjünk vissza a doboz tartalmához!
Tehát egy dobozban 40-60 adag kávéital elkészítéséhez elegendő alapanyagot találunk.
A Black Coffee ára 3.360 Ft / doboz, kiskereskedelmi áron. A törzsvásárlók 2.690 Ft – ért veszik.

Nézzük a drágább verziót!
Egy adag kávéital ára a fentiek értelmében 56 – 84 Ft – ba kerül.
Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy nem egy egyszerű kávéról, hanem egy olyan italról beszélünk, amiben már benne van egy alapadag a szükséges étrend-kiegészítőből is.

Lehet kávét kapni presszókban 350 Ft-ért, és még drágábban is.
Lehet forró ital automatákból forró italokhoz jutni, melyek főként nagyon cukrosak, és általában nem sok közük van a valódi kávéhoz.
Ilyet lehet venni már 70 – 120 Ft –ért is.

Ezt végig gondolva:
Tényleg drága a DXN kávé?

1 megjegyzés:

  1. Nekem figyelni kell a konyhapénzre, de úgy gondolom, hogy 70 ft egy jó kávéért nem sok. Tudom mi van benne, és nem ijedek meg ettől. A boltban vett 250 Ft/25dkg kávéban nem tudom mi van, de nem is baj, mert attól biztosan "dobnék egy hátast".

    VálaszTörlés